Mar 20, 2009, 6:13 AM

Нещо в гърлото 

  Poetry
546 0 3

Когато искам да преглътна,
но нещо писъка задържа
и прави погледа ми мътен,
тогава най-звучно нещо в мен се кърши.

Така безмилостно и непопитано
подскача, и ронят се съчките,
на земята стъпкани, и сритани.
А всъщност даже не подсмърчам.

Не искам да пищя без глас.
Това така отчаяно боли...
Изтрих каквото значи "аз".
И само ти си, само ти...

А ти... От невъзможност премаляла,
опитвам се на света да те опиша,
да знае защо няма смисъл да съм цяла.
Да знае кой слага буци в мойто дишане.

И само ти си, само ти...
А аз дори не съм наоколо.
Неприсъщо ми е да се давя във сълзи,
но нещо в гърлото заседна надълбоко.

20.03.2009 г.
гр. Пловдив

На Иван

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Незабравимо!!!
    Чувството е чиста спонтанна мисъл на любов към човек от човек.
  • Силно е! Поздрав!
  • Отново, както винаги с висок емоционален заряд.
    Харесва ми чувствата, които предизвикваш с поезията. Много хубаво построен стих, звучен и чувствен.
Random works
: ??:??