Jun 6, 2013, 3:52 PM

Несподелена любов 

  Poetry » Love
1117 0 3

Kакво е любовта,

когато не е споделена -

затворена  врата,

усмивка уморена.

Струва ли си да влагаш чувства,

когато няма отговор отсреща?

Да се вглеждаш в чуждите изкуства?

Да копнееш за поредна среща?

Защо ни е да бленуваме за вятър,

който да ни отнесе към брегове.

Бреговете на баналния театър

и на сълзите-дъждове.

Няма смисъл с лодката-любов

да пътуваш към непознати светове,

когато твоят вътрешен зов

единствен обща нишка ще кове.

 

Обичам те, но ти не го споделяш

и ще изтрия тези чувства като плесен.

Няма живота ми да определяш.

Аз искам романтична песен,

изпълнявана от двама,

а не поредната любовна драма...

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??