Един удря и му прощават,
друг подава ръка, която забравят.
Бутат, блъскат и крещят,
такива на опашки трудно се редят.
Постоянно те обсъждат за външния вид,
а себе си приемат за Анджелина Джоли и Брад Пит.
На всяка крачка им се мазнят,
ако не си известен отвсякъде те отрязват.
Казваш нещата, които виждаш твърде ясно -
и веднага в ъгъла си ударен натясно.
Нямаш ли гръб, който да тежи,
все на дъното ще седиш ти.
Твърде комерсиялен стана светът,
на ум те псуват, на глас мълчат.
Заради онези с власт и пари,
надеждата и у добрите се изпари.
Твърде лесна мишена е онзи,
който в огъня скача без броня.
Имаш ли пари си хубав,
и определените за умни ти робуват.
Имаш ли слава си богат,
поддържаш последователи от целият свят.
Но имаш ли единствено своята дума,
гласът ти ще е изтрит по-лесно от гума.
Единствената утеха , която остава
е усмивката пак с добро да направиш.
© Bebcheto bebe All rights reserved.