Mar 3, 2009, 8:26 PM

Нестинарка 

  Poetry
867 0 3

                                                                   Нощ без сън...
                                                                   Нестинарски танц
                                                                   до изнемога
                                                                   върху жарава от мисли,
                                                                   изгорели
                                                                   от тревога!
                                                                   Затвори очи...
                                                                   Забрави и слушай ритъма!
                                                                   Стъпките ти
                                                                   по-уверени ще станат
                                                                   и толкова не ще боли.
                                                                   Забравата щастлива...
                                                                   Цял един изчезнал свят.
                                                                   Битието съхранило е ревниво
                                                                   и пази още
                                                                   спомена за тях.
                                                                   Раждат се отново
                                                                   и отново...
                                                                   Ритъм властен
                                                                   призовава
                                                                   плаха нестинарка,
                                                                   пръска огнена жарава
                                                                   и понася я във танц
                                                                   в нощта,
                                                                   останала
                                                                   без сън!

© Лушка Кочева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??