Mar 16, 2017, 2:18 PM

Невидима среща 

  Poetry » Love
367 1 3

Любовта е няма, затова 

слушаме се, без да си говорим. 

Как ли да затвориш във слова

тайнствения аромат на розата? 

 

Любовта е глуха, затова 

не изтръгваме по вик сподавен. 

Как така ще стреснем Вечността

с гласове на земните си рани? 

 

Любовта е свята, затова

като в храм навеждаме главите. 

Как ли се издържа тежестта

на ограниченията в дните? 

 

Ти недей да вярваш на страха! 

Тук ще съм, където и да бъдеш. 

Любовта е радост, затова

аз милея, даже щом си тръгваш. 

 

И да си космически далеч, 

пак ще чувам твоя дъх накъсан. 

Може да я покосят със меч, 

любовта в жарава ще възкръсне. 

 

Ти си най-дълбоката ми рана, 

аз съм нелечимата ти болест. 

Как ли да повярвам аз, че няма

порив за усмивка в тази горест? 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??