Apr 12, 2018, 12:55 AM

Невидимо присъствие 

  Poetry » Love
328 0 0

НЕВИДИМО  ПРИСЪСТВИЕ

 

 

В очакване живота ми премина,

но вярата догасваща стоеше

и със сетни сили ми шептеше:

„Вярвай в мен и вечно ще ни има!“

 

Този час, тъй тих, смълчан

отминава бавно с тишината

и любов ми носи в самотата –

твоя лик сънуван и мечтан!

 

За такова чувство аз живях

и дочаках с теб да го изпитам,

ала в слабостта си не залитам –

ни един импулс не пропилях!

 

Пълнота изпълва празнотата

в сърце, което знае да обича,

дори когато дума не изрича,

а тупти с усета над сетивата.

 

И друга форма ще приема –

в лист, отронен на земята,

с поглед, вперен към звездата,

но до теб единствен място да заема.

 

Ти си моя дъх и живота нека ми го вземе!

 

 

29.I.2012
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

За мултимедийна визуализация, моля посетете: www.vbox7.com/play:0f40b4dbb1

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??