Feb 20, 2008, 11:42 AM

Неволя 

  Poetry » Other
392 0 1
 

НЕВОЛЯ

 

Раниха те неволите човешки.

Суров бе твоят дълъг, труден ден.

Много млада, плаха и крехка,

животът на слука те хвърли при мен.

 

Беше точната цел и аз те приех

като малка частица от мен.

В трудните дни опора си бяхме,

в летния зной и във зимния ден.

 

Нашето кротко и тихо мълчание

беше извор на чиста любов.

С насълзени очи в дни на страдание

бях за тебе на всичко готов.

 

Но отлитаха дни, менят се сезоните.

Огледален образ на мен стана ти.

Да избягаш от себе си вече е късно,

не търси никой друг! Ела, остани!

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотно!Много ми хареса!Поздрав!
Random works
: ??:??