Jun 27, 2014, 8:41 PM

Ние под дъжда 

  Poetry » Civilian
837 1 2

Какво се случва в тази държава?
Политическа криза, властта се разпилява.
Всяка вечер в късните новини,
усмивката си губя, търся я призори.


Велика страна с вековна история,
мнозина паднаха, за да бъде пародия.
Подиграхте се с България, костюмарчета с коли,
възмездие ще има, и вас ще ви боли!


Полиция и мафия, ръка за ръка,
гешефти и афери, на хората зад гърба.
Не мисля, че сте нужни, крадливи маскари!
Заради вашето лицемерие, народът скърби!


Не стига това, ами вселената реши,
наказание наложи, с порои ще ни мори.
Бедствия, аварии, човешки беди,
апокалиптична сцена съдбата отреди.


Варненци оплакват къщи и души,
но нехаете Вие в задкулисните среди..
Сълзи и проблеми прерастват в тъга,
слаби и силни, всички сме под дъжда.


Но не можеш събори, българин корав!
Преминал през грък, турчин, кръв и мрак!
Странна порода, свикнала да си трае,
някак си отстоява, изправя се и лае!


Идва време, справедливост ще възтържествува,
огън ще гори, болният ще се излекува!
Героизъм забравен в нашите гърди,
български глас народен силно ще крещи!

 

25.06.2014

© Миро Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • "Идва време, справедливост ще възтържествува,
    огън ще гори, болният ще се излекува!
    Героизъм забравен в нашите гърди,
    български глас народен силно ще крещи!"

    Поздравления за стиха!
Random works
: ??:??