Apr 8, 2010, 4:20 PM

Ний жертва паднахме в неравна борба ... 

  Poetry » Humour
1055 0 16

НИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХМЕ

В НЕРАВНА БОРБА …

                         /Почти епитафия …/

Триста години вече я водим –

жертви, несгоди, мъки, лишения …

И пропищяха всички народи

от поне трийсет и три поколения!

 

„Да!” – на тютюна, „Не!” на пушача …

кръсторазпятно раздира ефира.

Дорде се усмихна … ми идва да плача,

да дращя, да хапя, да ритам, да скачам …

 

С яд ги отказах … проклети цигари!

Уж ми се радваха – на мен, непушача,

но … станах Изменник, Предател, Магаре …

Така ме наричат! Душата ми плаче …

 

Хвалят ме стари – ругаят ме млади:

„Как тъй ги отказа! Долен хамалин!” …

Бате ни Бойко … и той ме предаде!

„Ей, Муфто, – ми рече, - я дай да запалим!”

© Николай Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??