Той отдавна е никой,
“Никой” нямат лица,
само дупка в гърдите,
вместо наш’те сърца
и макар и с очи – те,
уж - и част от света,
как да сетят мечтите,
те са всъщност тела.
А преди, че различна,
светлината твърдят,
е била - и той искал
и намирал свой бряг,
сред морета от похот,
чак повярвал в съдба,
щом политнал високо,
чул се изстрел, в тила...
© Ангел Колев All rights reserved.
Онова за "Клин клин избива" най-вероятно е приложимо и при огнестрелните оръжия - т.е. един изстрел в повече - какво пък толкова...
Радвам се, че ти хареса!
Благодаря!