Jan 10, 2021, 5:48 PM

Никой 2 

  Poetry
296 3 10

Пелинено нагарча този хляб-

и хем горчи, а всъщност ми е нужен.

Това, че дишам, значи ли, че аз

живея? Или само съществувам?

Оглеждам се - и всички са така,

забили нокти хищно във дъха си.

Какво като ни няма на света,

щом на света сме толкова ненужни?

Страхът от болка дърпа ни назад,

не можем да превържем чужда рана,

щом нашата върти ни в земен Ад,

през девет кръга - все недоразбрани.

Пред себе си стоя на колене,

животът под сълзите ми се лее.

За мене няма никой да умре,

защото аз за никой не живея.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??