Застанал в поза лотос медитирам,
отпуснал се спокойно на дивана.
В света край мен хармония намирам,
потапям се в божествена нирвана.
Отпушени са чакрите ми всички.
На струи в тях енергия се вие.
Дочувам песнопения на птички
и топлата вълна на три ракии.
Изострени докрай са сетивата...
Но шляпат оглушително пантофи.
Изтръгва ме от унеса жената:
–Я, беж до зеленчука за картофи!
© Vasil Ivanov All rights reserved.