Nov 4, 2016, 5:24 PM

Ноември 

  Poetry » Other
501 0 3

Днес баща ми щеше да навърши 48 години. Написах този стих за него - той толкова обичаше да лети, че преди 23 години небето стана негов вечен дом...

 

Когато дойда при теб на небето,
ще ми покажеш ли тайна една?
Тук нямаше от кого да науча
как да летя надалеч без крила...

 

Ти твоето сърце ли си ми подарил?
Забързано и жадно е за свобода...
От птиците най-смелата съм наследила –
отказвам цял живот да стъпвам по земята.

 

Ноември е и пак ти пращам самолет
с листата на умиращата, пъстра есен.
Със жадни очи пия светлосиньо небе
и пея куплети от нашата песен:

 

Когато дойда при теб на небето,
ще ми покажеш ли тайна една?
Тук нямаше от кого да науча
как да летя надалеч без крила...

© Симона Гълъбова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??