Ноември се мисли за май
и по майски лудува и грее.
Ще имат ли жегите край
и дали снегът ще завее...
Декември ще бъде ли юни,
ще цъфнат ли всички дръвчета,
ще бъде ли всичко във дюни -
кажете ми, мили момчета!
Светът се побърка - наистина!
Дано съхрани се ума ми...
А може би лудите искрено
се молят да вляза в дома им.
Ноември се мисли за май.
Ноември е същи войник.
Замислям се аз - и комай -
Ноември е шизофреник...
© Константин Коев All rights reserved.