Dec 2, 2023, 6:13 PM

Ноемврийски жаргони 

  Poetry
100 0 0

I. Късноесенно: Нощ, улица, фенер – окото на Блок,

                          в миглите на Мъглата светещо фино..

 

На бреза късното есенно рамо,

допряно о него интимно.

 

II. Дъждовен ръмеж: Есенно пианисимо –

                                   на листата и капките

                                   изпод падащите клавиши.

 

III. В буковата гора: Танц гол, нестинарски, на буките

                                 върху дрехите им разсъблечени –

                                 жарава от шума.

 

IV. На есенната ми окупация

най-ревностният съм колаборационист.

 

V. Една утрин: Бяла глазура

                        от пудриера захарна, върху билата,

                        ослепително блеснала –

                        сричка първа от зимното предизвестие.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??