Есен е. Полето се нашари
с вятър и мъгла...
Врани грачат край кошарите.
А друга есен би могла
да смени пейзажа!
Но уви, това едва ли
сенките й могат да докажат...
Залезът прощално се запали.
Нощта поляга.До зори
нощни птици ще будуват.
Душата ми лунно мълчи.
Господи, душата ми студува
без изгрева на слънчеви очи!
© Стойчо Станев All rights reserved.
Приеми моите приятелски поздрави и пожелания за нови творчески дерзания!