Ти тръгваш си сърдита.
Оставяш ме в самотен здрач
и скоро ще настъпи мрак.
Нощта не вижда хоризонти,
ни път към висини, простори.
Може би една звезда
ще свети в небосклона,
с ярка, но студена светлина...
Това смразява ми душата
и почвам да крещя в тъмното от болка:
-Ела, любов! Ела, звезда,
с ярка, топла светлина,
стопли вкочанясала снага
и стенещо сърце от мъка.
Посоката на пътя освети
към нейното сърце,
дано и то да разбере,
че моето за него бие...
без него то ще спре!
Освети и моето покаяние,
катарзиса за грешните ми дни,
постъпки глупави и неоправдани,
да мога отново да прегърна
онез блажени времена
на две щастливи, влюбени души!
© Димитър Митов All rights reserved.