Jul 7, 2021, 11:14 AM  

Нощна магия 

  Poetry » Phylosophy
322 1 11

 

/дуетен стих/

Таня Мезева и Таня Денева

 

Т. М. Топла усмивка роди се в нощта,

вплетена нежно със сребърна нишка,

феерия цветна - красива мечта

в съня се промъкна и... стих занарежда. 

 

Т. Д. Леко ухото погали с перце...

Сякаш сънят тихо валс затанцува.

Лежерно се спусна по нежно лице

и литнаха лудо във мен пеперуди. 

 

Т. М. Запърхаха влюбени рими навред,

нежен ветрец в куплет подреди ги

и музика ангелска с бели криле

изпълни душата с вик на авлиги. 

 

Т. Д. Сърцето затупка, заби - барабан.

В екстаз се преплетоха влюбени думи.

Нощта се изпълни с мечтания блян

и сътвориха се стихове чудни. 

 

Т. М. Думички в сън ,тъй райски, омайни,

редяха картини за свят непознат.

Ще мога ли с тях през съня да премина,

и тази любов на деня да предам? 

 

Т. Д. Та, щом всеки стих е послание свише

и всяка мечта... има своята цел,

дори и във нощните доби написан,

прекрасна магия е, не самоцел!

 

06.07.2021 г.

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??