Feb 22, 2018, 11:56 AM

Нощна пеперуда 

  Poetry » Love
1303 9 9

Ти виждал ли си нощна пеперуда,
как търси светлината в мрака?
Не се харесва, иска да е друга
жадува, вярва, моли се и чака.
 
Изглежда някога ще види слънце,
което другите по право гледат.
Подобно на щастливо малко зрънце,
растящо волно и желано денем.
 
Понякога е странна тази пеперуда,
щом зърне светлината в мрака?
Е, някой биха взели я за луда,
че с първите лъчи отново бяга.
 
А друг път някак си безгрижно,
любов сред огън ще направи?
Дори да се опари или изгори ненужно,
все пак спомени красиви ще остави.
 
Ти виждал ли си нощна пеперуда,
как търси светлината в мрака?

 

© Светлан Тонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??