Oct 27, 2011, 2:32 PM

Нощна разходка 

  Poetry » Love
1088 0 26


Събрах светулчици безброй в очите,
затрепкаха с фенери в тъмнината.
Напълних чантата си със мечтите
и тръгнах да потърся светлината.

 

От залез кадифен си шал наметнах,
облякох рокля с точки от роса,
във огледало лунно се огледах
и с облаче напудрих си носа.

 

Звезда откъснах, вместо фиба
забодох я в косите за разкош.
Знам, някой чака свойта прима,
да подари и светла обич тази нощ.

 

© Жанет Велкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??