Една безсънна нощ. Нощта на бала.
Шампанско за разкош. Сълзи. Раздяла.
Отдавна чакан миг. Скъпарски дрехи.
Несдържан весел вик : "Напред, успехи!"
И бъдеще в мъгла. Уви, стагнация.
Пречупени крила. Е-е, емиграция.
Довчерашни деца. Безгрижни птички.
С изопнати лица сега са всички.
Поемай ги, Живот! Меси ги с длани.
Дано със труд и пот ЧОВЕЦИ станат!
© Нина Чилиянска All rights reserved.