Feb 15, 2013, 10:22 AM

Нощта на раздялата 

  Poetry » Love
713 0 14

По "До първи петли" от argonyk

 

Нощта се разстила над мене

и мракът на рамо лежи.

Мъглата на прага ми стене

и злобна край къщи кръжи.

 

Въпроси висят в тишината

и думи в устата горчат.

Мълчи и потайно стената,

край нея тополи стърчат.

 

И аз във опушена стая

разпъвам ума си на кръст

и мисля сега за оная,

която отритна ме с пръст.

 

Нощта ми в перо се побира

и пиша нерадостен стих.

И болка душата раздира -

осъмвам безсънен и тих.

 

А утро без жалост нахлува

със своите остри лъчи.

И мъртво сърцето ми плува

във тъжни, неспали очи.

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??