Jan 22, 2022, 11:08 AM

Нощта на вятъра 

  Poetry » Landscape, Other
482 5 6

Заваля снегът, а вън е непрогледен мрак...
дори луната се е скрила, не наднича.
Вятърът навява, раздава го айляк,
серенада свири, на влюбен ми прилича.

Прегръща всичко... дърветата от смях прегъват се, върхарите превиват,
красиви са с посипан сняг по тях,
размахват клони, сякаш дирижират.

А птиците, замлъкнали от страх,
скрити под корнизите надничат.
Нощта развява белия си шал
и с вятъра по улиците тичат.

Снегъв вали, килим постила в бяло,
важен вятърът, в поклон стои.
Нощта танцува, леко пребледняла,
до своя реверанс минутите брои.

И ето съмва, разпуква се зората,
птиците размахали криле
нощта изпращат, тя вдигна си воала...
влюбен вятърът... в ръцете си я взе.

19.01.2022г.
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

  1044  12  29 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Зимна нощна музика...
  • Каква красива зимна картина..., като приказка е
  • Красиво! Поздравления
  • Рисуваш с думи и картината е прекрасна, хареса ми и те поздравявам!
  • Наистина красиво! Прииска ми се да направя колаж за танцуващите нощ и вятър.
  • Много е красиво, Теди!👏 Картините са като живи, въздействат и повишават настроението! Прекрасен чувствен рисунък на лейди Зимна Нощ и нейният партньор Вятъра! Браво!💕
Random works
: ??:??