Dec 21, 2019, 9:21 AM

Нова година 

  Poetry » Other
436 0 0

Тихичко пристъпва с бавни стъпки,

Старата година отива си от нас.

Пълна със любов и нежни тръпки,

Така ще я за запомним в този късен час.

 

А Новата препуска във галоп

на кон с грива от лед и корона от злато.

Бърза да завладее сърцата с устрем нов.

Божи благослов се сипе над земята.

 

Пристъпва старата във снежна красота

Пристъпва старата, Новата подава и ръка.

Прощава се със нея със усмивка.

Пристъпва старата сред бяла самота.

 

Топи се във пространството лъчисто.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??