Jan 6, 2011, 6:37 AM

Новата година 

  Poetry » Other
1007 0 18

С Витошката борова падина,

чиста като падналия сняг,

хлъзна се тук Новата година

грейнала от щастие и смях.

 

В портите ми пеят сурвакари,

радостен, извръщам своя гръб,

дряновица нека ни удари,

лошото да хвърлиме на ръб.

 

Нека бъде мирна, да пребъде,

бременна със чувства и копнеж,

зърното посято да превърне

в кълнове, след снежния топеж.

 

Някъде, в нивята, ще напиша

стихове, неписани до днес

строфите и римите да дишат –

птички, излетели от кафез.

 

Вятърът със песен ще приглася

чакания пролетен романс.

Новата - пристигнала е ясна,

Старата - изгубила е шанс.

 

 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??