Dec 31, 2011, 3:49 PM

Новата година 

  Poetry » Other
454 0 4

НОВАТА  ГОДИНА

 

И този път пристигна през полето

с елените, шейната със звънци.

Изнизват се годините разпети

на кръстове, накичени с венци.

 

А уличните пъстри фоеверки

преливат по стъклата ми в бои.

Виж Новата – строена за проверка,

минутите си старата брои.

 

Тя нас брои: останалите живи;

родени младенци по Рождество;

погачи на трапезите; игриви

хора народни; чашите с вино.

 

На екс да пием! – радост споделена

с децата си и внуците... Ела! –

в последния вагон да сме на трена

на този век с гърмящи колела.

 

Живот брои! – на правни и безправни...

Потракват колелетата във такт,

натам, където всички ще сме равни

в щастлив един и светъл Божи свят!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Честита и на теб Новата година, Бароне! Нова година - нова стихосбирка ти пожелавам! Наздраве!!!
  • ...на екс,брате, с чашата на живота - до дъно. честита да ти е Новата 2012!
  • Весело посрещане на Новата! Нека е щастлива и творческа!
  • Да..."на този век с гърмящи колела."...
    Повече от хубаво! Всичко най-добро през Новата Година!
Random works
: ??:??