Apr 8, 2007, 7:23 PM

Новата ни първа среща 

  Poetry
600 0 8


Обади ми се в полунощ,
каза, че ти липсвам.
И в гласа си скрил молещ се зов,
с мен среща поиска.

Каза ми: Ще пием кафе,
ще побъбрим...
и тост ще вдигнем за доброто,
                         старо време..."
Помълчах... помислих...
и казах: "Добре, нека пием кафе..."

Нервно ми беше...
Срещите с теб... бях ги забравила...
Страхувах се... Защо?
Чувства ли в мен бяха останали?

Но тръпнех с наслада...
чаках срещата, така безпощадно желана...
И на старото място, точно във шест,
срещнах очите ти, чакащи мен...

Разменихме усмивки...
Стиснахме ръце...
И по снобски заговорихме
                 за дните предишни...
Но, незнаен трепет пробуди
и твоето и моето сърце...

И вървяхме по алеите на 
              минали спомени...
И почивахме на пейките на
            забравени целувки...
И за миг завърнали се в
миналото от нас прогонено,
обляхме страните си с онези,
                  нашите милувки...

А времето летеше...
Наближаваше мига на раздялата...
И беше горещо, въпреки че валеше...
"Помниш ли, като в първата ни среща." -
                                            казах прималяла...

И скрихме се под онзи балкон...
точно както преди...
И останахме притихнали,
несъзнателно доближавайки
изгубените си души...

И погледна ме за миг...
точно както преди...
И доближи лице към мен,
и устните ти докоснаха моите,
и с неземен стон, във гърлото стаен,
отвърнах на целувките ти със своите...

А дъждът си валеше...
но беше горещо...
И сляли душите си в целувките нежни,
разбрахме... това бе новата ни, първа среща...

© Ди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотно!!! Нямам думи с които да опиша емоцията която ме завладя,
    защото няма стара любов.Истинската любов никога не може да бъде стара
    и забравена.Поздрави!!!
  • трепнах и аз..въздъхнах и усмихнах се ..
  • Радвам се, че стихотворението ми ви е харесало! Благодаря ви!
  • Почувствах твоето вълнение от "новата ти първа среща"
  • Хареса ми, Диана!!! Случват се и тези неща.
    Поздрави!!!
  • Силно!Много силно!
    Адски много ми въздейства!
    Поздрав!!!
  • Благодаря ти, скъпа!
  • Тооолкова е нежно и романтично!
    Браво,брамо!
    Усетих твоята емоция!
Random works
: ??:??