Oct 25, 2006, 2:03 PM

Новата татуировка на ума ми 

  Poetry
638 0 3

Новата татуировка на ума ми

Е бодлива като роза

И скърца като пясъка във Флорида

И не може

Да докосне окото

 

Плитък гроб

Побира всички от потъналите кораби

И океана скърби

Можеше да бъдат повече

 

Вълните

Подскачат в надпревара

Разменят целувки

И се прегрупират в колажи

 

Изрязвам бавно всяко парче

И го залепям в себе си

 

Разрошвам косата си

Измислям си ритъм

Поглеждам наляво

Втурвам се

Скитам

Бягам

После се прибирам

И си строя укритие

 

„Всички трябва да умрете” –

Каза пистолета ми

И се насочи към дърветата

Гората се скри

Под поток от думи

 

„Това е изкуство” –

Каза Уорхол

И нареди нищо

В рамки от безсмислици

 

И неговото беше колаж

Беше приказка

Докато не го убиха

 

И аз веднъж начертах една права

Тя се изкриви в усмивка

Размърда опашката си

И си донесе каишката

 

Така се разхождаме понякога

Под ръждата на октомврийските паркове

Където всяко дърво е колаж

И е изкуство без рамка

А сенките им ми напомнят за Анди

И за изкуството му да създава

Изкуство

 

24.10.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • „Това е изкуство” –
    Каза Уорхол
    И нареди нищо
    В рамки от безсмислици"
    Аз пък си мисля, че го схванах... поне що се отнася до Анди
  • Второто второто
  • Браво!
    Превеждаш ли или си гений?
    Ако е първото, се опитай да го правиш и по смисъл.Ако е второто....още не съм дорасла за да коментирам!
    Поздрав!
Random works
: ??:??