Oct 21, 2009, 10:39 PM

Новият ден 

  Poetry » Phylosophy
1039 0 13

 

 

Новият ден вече е на прага ми –

болките на стария, уви, са още в мен.

Новият ден е вече на прага ми –

в мислите на стария текат реките.

Носят бурените на заблуди и горчилки

и парченца от любов – неказана и неживяна.

Новият ден вече е навсякъде -   

във листата, тревите, цветята,

само не и в мен.

Ах, цветята на новия ден! Господи,

и тях ли със росата на сълзите ше полея,

без да мога в букет да ги свия?

Новият ден вече е на прага ми –

мен боли ме още за предишния...

До мен е вече новият ден.

Господи, ще мога ли да го живея!

© Диана Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??