Пътеката към вкъщи е огряна.
Приканва всеки във празничната нощ.
Трапезата тържествено засмяна
сияе колоритно с гурме разкош.
Стрелките на часовника се движат
танцувайки на дансинг виенски валс.
В очаквана прегръдка се допират
и с целувка известяват звезден час.
Камбаните събуждат се за песен.
Повдигат вярата в идващия ден.
Животът ще е пъстър и по-лесен,
по-добър, по-щастлив и по-подреден.
И тази вяра в новото начало
гори в пламъка на нашите очи.
Пенливо вино в чашите ни дава
сладост, надежда за утрешните дни!
© Кремена Арменчева All rights reserved.