Хей, Честита Нова Година!
Старата в сандъка приберете.
С нафталинец леко поръсете,
с десет катинара заключете.
Новата с гирлянди закичете,
с руйно вино посрещнете.
Да е спорна за мъжете,
да работят кат' конете.
И любовна за жените,
да кротуват по нощѝте.
За децата да е мирна,
да се радват на игрите.
Зóб* да има за козите
и кокошки за петлѝте.
Портмонето да тежи,
да се пука от парѝ.
Ха, наздраве и на добър час!
Новата Година вече е пред нас!
© Хари Спасов All rights reserved.