Aug 9, 2019, 7:49 AM

Новолунна нощ 

  Poetry » Love
636 1 2

 

Тази нощ е звездна Новолунница, но как греят, Божичко, звездите,

 

оглеждайки кокетно във водите, издължени светлооки силуети.

 

Чуй ме в тази нощ, ще ти говоря тихо, ще ме чуваш само някъде в ума ти.

 

Ще заспим така- аз в тебе сгушена, а ти в скута мой по майчински уютен.

 

Ще сънуваме желания и приказки- само наши, нежно новолунни...

 

Но ще трябва много да сме тихи, за да станем утре по-щастливи.

 

Меся питка с остатъците лунни и бавно я пека на звездна жар.

 

Ще има вкус на нежност и ванилия и съвсем мъничко на пожар.

 

Слагам в нея нашите късмети, онези дето са били до скоро чужди.

 

Накрая ще я пратя да походи, преди накъсана на масата да я сложа.

 

Тази нощ е топла Новолунница и пожелаеш ли го, ще остана.

 

Но внимавай какво си пожелаваш, че желанията реалност стават.

 

*** ***

© Десислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??