May 3, 2011, 8:43 PM

Някакъв луд 

  Poetry
557 0 2

 

 

 

Някакъв луд надолу по улицата крещи:

„Иисусе!!!“

Но го чуваме само ние

Накацали по жиците

И

Клатим главите си и

Клатим краката си и

Тръгваме да се прибираме

Защото небето е черно

И три военни самолета

Се смеят на глас

 

Пак не ни оставиха

Да пораснем както трябва

Пак ни напълниха храната

С подаръци

И водата с калций

За да сме здрави

А ние чупим огледалата

И се събираме да плачем заедно

 

Защото не можем да живеем без хапчетата си

Защото не можем да живеем без да пушим цигари

Защото не можем да живеем без да сме палячовци

И малките си роли играем

Надолу по улицата

 

Иисусе!!!

Докъде ни докараха

Да лъжем майка си

И да се крием от баща си

Докъде ни докараха

 

И в хартиени чаши

Ако няма евтин спирт

Няма стотинки

Прибираме се гладни

Но пренаситени

 

Опитваме се да живеем

Но от малки сме тръгнали да се убиваме

 

Докъде ни докараха само

Да мразим което обичахме

 

 

3 май 2011

 

 

 

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??