Jun 5, 2007, 12:51 AM

Някога...Някои...Днес? 

  Poetry
857 0 10
Някога, някога
някои хора...

Някои ходеха голи и боси,
вкопчени в ереси...
Да се върнат при Бога!

Някои просеха в златни подноси.
Място за себе си...
в доживотна каторга!

Някои вярваха.  В Рая и Ада!
В Богатство и Бедност!...
Тълпяха се в Храма!

Някои падаха в жертвени клади
Луди от смелост...
За шепа измама!

Някои пиеха. В кръчмите тесни.
Псуваха, ритаха...
Да забравят Хомота!

Някои пишеха. Стихове, песни...
Слушаха, питаха...
Да повярват в живота!
.........................................
Днес си е същото...

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??