Jan 5, 2012, 5:44 PM

Няколко думи за човека 

  Poetry » Phylosophy
503 0 2

Няколко думи за човека

 

Човекът е така устроен,

че винаги е Единак.

И всеки негов зов е боен,

и е във гроба с един крак.

 

Дели мегдан със всички хора.

И е отявлен егоист.

За него Злото е мотора.

И много рядко той е чист.

 

Мечтае всичко той да има,

да трупа слава и пари,

затуй той винаги отнема

и тъмни планове крои...

 

Другарствата му са притворство.

Добросъседството е гаф.

И е с магарещо упорство...

А клетвите му са "бош лаф"!

 

Най-истински е с враговете.

Той най-обича Завистта!

А пък съюзът и на двете

е Истината за света!...

 

За мен това е равносметка...

Макар че хич не я ценя!

О, хората са тъжна гледка,

дано с туй не ви нараня!...

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??