Някъде някой си плаче,
потънал във свойте мечти,
рисувайки нощни портрети
на нечии любими очи.
Някъде някой си чака
да получи желаното "Да",
от някого, когото обича,
а този някой тъне в тъга.
Някъде някой си гали
нечии буйни руси коси,
а някъде някой самотен
заради този някой не спи.
Някъде някой си търси
своята сродна душа,
обикаляйки пусти площади,
скрити под гъста мъгла.
Някъде някой си свири
на брега на самотна река,
а някъде тихо танцува
без музика млада жена.
Някъде някой си има
някого с чисто сърце,
с когото зората посрещат,
нежно преплели ръце.
© Християна Манева All rights reserved.
Благодаря! ☺