Feb 14, 2007, 11:00 AM

Няма жълто мушкато 

  Poetry
1618 0 16
Няма жълто мушкато

... а толкова искам да има –
делнично, просто, а в злато,
да грее от пролет до зима.
И росно, в дворче полято,
на малка мома да кима,
до бяла чешма, бухлато –
момъкът китка да взима...
Но няма такова мушкато,
а то ми е радост незрима,
Тъй живо си го представям,
че го създадох във рима.

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??