Dec 18, 2011, 10:02 PM

Няма пак, а няма как 

  Poetry » Love
828 0 17

 

Не!

Няма пак да се влюбя във тебе..

Нали не мислиш, че съм толкова луда.

Щом съм влюбена, съм способна на грешки,

а не искам, не искам да губя.

Още тлеят във мен едни въглени...

Аз огнище съм от кал и жарава.

Аз съм стихнала песен, залез съм,

и съм лед, и съм... огнена лава.

Не!

Не ме гледай с очите си жадни.

Нито трън ще ти бъда, ни роза.

Ти си извор, и вятър и пламък.

Ти си кладенец живителна младост.

Стой така. Стой далеч. Отиди си

и не гледай в очите ми, моля!

Не подхранвай онези копнежи,

дето крия в душата с тревога.

 

Всъщност...

Не...

Няма как да избягам от Нея.

Ще залостя вратата на спомена,

ще затичам по жаравата боса

ще крещя, че съм влюбена...

Влюбена!

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??