Sep 10, 2009, 12:12 AM

* * * Нямаш това право! 

  Poetry
773 0 8

Християните вярват,
че ако човек сам посегне на живота си,
се намесва в работите на Бог…

Никой няма това право!

 

 

Нямаш това право!

 

 

 

Дори да не можеш
               да изтриеш
                          сълзите горчиви
на момиче,
               разбрало за края
                          на своята първа любов…

Пак живей!
               Да разкриеш
                          пътеките криви
начертани от твоята Орис
               още
                           в първородната нощ…

 

Ти забрави ли майките святи,
               родили теб
                           и целия Свят?
Радостта им
               и будните нощи,
                           прекарани в ужас
                                     от детския плач…

 

И дори дезертьор
                  от решаваща битка
                                е светец във сравнение с теб,
че решил си от страх
                   във душата си плитка
                        да погълнеш горчивите хапчета… грех…

 

05.03.1993 г.

© Манол Манолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??