May 20, 2015, 8:15 PM

Нюанси в черно и бяло 

  Poetry » Love
538 0 2

 

 

 

Душата ми е чиста като първи сняг и бяла,
върху нея исках с цветове красиви на дъгата,
да рисува любовта, макар и малко закъсняла,
с един замах на четката и да потуши тъгата!

  

Уви! Не всичко във живота точно е така,
каквото пожелаваме и веднага то да става,
наистина дойде при мене късно любовта,
но в нея  повече, сивия цвят преобладава!

 

Ако белият  е чистотата на мечтите,
за една любов божествено красива,
то черният е жестоката реалност в дните,
от закъсняла искреност за истина горчива!

 

Черно и бяло, се редуват  всеки нов  ден -
и размиват се те пак  в оня, сивия цвят,

не остава и капка надежда във мен,

в този безумно жесток  кръговрат!

 

"И това ще мине"- ми казва  сърцето,
за цветовете на дъгата  мечтая си аз,
обичам да e пъстроцветно там където,
душевната палитра в мен надига  глас!

© Калина Влади All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Ви от сърце, КАТЯ!Коментарът Ви ми дава кураж да продължа да пиша!
  • Калина,поздравления за хубавия стих!
Random works
: ??:??