Aug 15, 2011, 10:06 AM

О, българинът роб ли ще умре? 

  Poetry » Civilian
723 1 4


О, БЪЛГАРИНЪТ РОБ ЛИ ЩЕ УМРЕ?

"О, на серсем глава
ногите теглят!..."
Аз тази истина
от малък знам.
Ти сам постеляш
своята постеля
и кашата си ти
забъркваш сам!...


Хайдути винаги 

ни управляват...
Злодеи всякакви,
със много грим...
Насилници!
За друго те не стават!...
За тях се молим,
преди да заспим?!

Те все ни лъжат
нещо че ще правят...
Че само те
от глад ще ни спасят...
Но в трета глуха
вечно ни поставят,
а пък от там
за нийде няма път!

И ний се юрваме 
да ги следиме,
защото все живееме във страх!...
И за трохи
в боклука се тълпиме!...
Преживящи животни
сме за тях!...

Те кражбата 
издигат в политика...
Насилието е за тях
прийом!
На сган такава
Мафия се вика!
За себе си 
създадаха закон!

Богатства те 
за наша сметка трупат!
И ние истински
зависиме от тях...
Нали сме гладни,
с пари ни подкупват
и затова 
ний ставаме за смях!

С такава робска психика
живеем!
Мечтаем 
някой да ни отърве!?
Нима до край
така ще си живеем?!
И българинът
роб ли ще умре!?

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Под хайдути разбирам крадци и разбойници.Смисъла е съвреминин, а не исторически.Мисля ,че ще ме разберете.
  • Браво, много вярно. Всички мислят така но...
  • Поздраав за гражданската позиция!
  • Възхищение!!! Силен и болезнен стих!!!
Random works
: ??:??