Feb 24, 2017, 6:56 PM

Обещай ми 

  Poetry » Love
449 3 4


Прегърни ме с въжета-ръце,
завържи ме до болка, защото
в пущинака на мойто сърце
се е свил на кравайче животът.

 

Целуни ме със хищна уста
и отровата пий от кръвта ми.
Обещай да прекършиш скръбта,
дето тегне над мен като камък.

 

Обещай ми да имаме миг,
в който черните рани ще светят,
а в браздата на грозния жиг
засади опрощаващо цвете.

 

Преживея ли тази тъга,
ще отворя очи прежадняла.
Любовта е небесна река.
Прегърни ме! – и пак ще съм цяла.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??