Sep 6, 2011, 6:44 PM

Обичай ме, ако ти стиска... 

  Poetry » Love
1071 0 2

Не обещавам да ти е лесно -

точно обратното: обещавам да страдаш,

да обичаш, да сънуваш, да живея в теб

и да ти е пусто отвътре, когато ме няма.

Обещавам да те слушам и да не чувам,

да съм не-винаги-покорна-и-влюбена,

да се умилквам около теб като котка

и да четеш всичко в очите ми.

Обещавам да не мога да дишам без тебе,

и да оглеждам мъжете - за разнообразие;

да съм влюбена в недостатъците ти

и да навирам в очите ти моите.


Обичай ме, ако ти стиска...


В мен живеят самодиви - босоноги, подивели -

не знаеш, но това те привлече към мен:

че съм всяка и никоя, твоя и чужда,

студена и влюбена, тук и далечна.

Не се плаши от самодивите в очите ми -

оплети ги с ласото на погледа си,

приласкай ги с думи, усмири гнева им

и с целувка само ги пороби навеки.

Не ти трябва ни ризница, ни меч,

щита счупи - не ти е нужен.

Въоръжи се с търпение, с малко обич

и аз, босоногата, сама ще дойда при теб...

© Марина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да,много трябва да му стиска, особено понякога, на човек, за да обича и да бъде обичан. Наред с всичко останало любовта е и отговорност и уважение - към себе си и към обичания от теб човек...
  • От мен браво за босоногото момиченце.Прочетох и 22 публикации в откровениа.Аплодирам те и напред дете ,босоного!
Random works
: ??:??