Aug 14, 2014, 6:00 PM

Обичай нежно 

  Poetry » Love
848 1 9


Обичай нежно. Като полъха на вятър,

като дъждовно утро в есенна гора.

Обичането никога не граби!

Обичането дава топлина.

Не съдиш залеза, когато си отива,

не плачеш за отлитащи ята,

не нараняваш идващата зима,

защото си очаквал пролетта.

Обичането дава. И не чака.

Изгрява в поглед и трепти в гласа.

И никога не е ужасно кратко,

(каквато обичайно е страстта).

Неадресирана изпращай любовта,

стопявай разстояния и време.

Обичай тихо, с цялата душа!

Това не може никой да ти вземе...



© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??