Обичам се
Аз се раждам всеки миг
и желая да ме има
в тоз живот така велик
и през тази бяла зима.
Аз се раждам всеки миг
в мойто творчество незримо
и в последния си вик
ще желая да ме има.
Аз се раждам всеки миг
и безспорно се обичам,
но със всеки е така -
не, не бързай да отричаш.
Все пак хора сме, нали,
и желаем да ни има;
малко смелост събери
и за тази снежна зима...
25.12.1986 г.
гр. Търговище
© Надежда Маринова All rights reserved.