Dec 10, 2013, 10:38 PM

Обичам те! 

  Poetry » Love
916 0 18

Ще те докосна с хладни капки дъжд.
Ще те погаля с бялата  виелица.
В съня ти е брадясалият мъж,
притихнал, на колене, до постелята...

Аз сянка съм от друмища далеки
и полъх от разцъфнала липа,
цигулка на щурче, ефирна, лека

и див пелин до момина сълза... 

 

Усещане за сладост от любов

 и призрак на несбъдната надежда.

Повикай ме! Ще бъда Жар и Зов,

Раздрана риза, Хвърлена одежда...


Целувам нежно твоя сънен лик
и в струйки по джамлъка ти изтичам...
Ти, моя Болка, мой Живот и Вик -
обичам те!  Безумно те обичам...

 

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??