Apr 7, 2017, 10:24 PM

Обичам те 

  Poetry » Love, Free verse
313 4 8

Красота в природата днес.

И преобразена тя се настанява в тебе.

Нежността на музиката влиза в сърцето.

Изчезва тревогата! Лекота в душата!

И е ясно!... Обич разкъсва мрака!... И обич... да !

И зов се чува природен! Ставаш нежен!...

В хоризонта червеният изгрев те води

към сърцето, към топлотата, към любовта.

И ние неизвестните блестим от искри

небето слънчево, отправило лъчите към нас

и ефирно летим с лекота в простора.

А от високото се вижда всичко легнало в сърцето.

И пейката за двама, и лебедите са по двойки.

Слънцето огряло разнищва чувствата подредени.

всеки ден нишка, по нишка изплита в спомен.

Венец любовен се превръща в ореол за двама.

И всяка прашинка е златна, доближила любовта.

Любов пресвещена! Любовта от Боговете!...

И отново богослов! Обичам те!...

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??