Oct 23, 2017, 4:52 PM

Обичам те, Родино! 

  Poetry
972 3 15

Какво съм без теб, Родино, 

без твоето топло крило? 

Нищо. Просто време отминало. 

Празно гнездо. 

 

Какво съм без твоите гори, 

без топлите майчини вечери? 

Едни уморени очи, 

в болката втренчени. 

 

Какво съм без твоите води? 

Повяхнал житен клас, 

един от никого нечуван глас. 

 

Тук съм и не ще си тръгна. 

С теб тъжа, 

ако трябва ще заплача, 

но не ще те погреба. 

 

Обичам те, Родино! 

 

 

© Василка Ябанджиева All rights reserved.

The work is a contestant:

Аз съм българче »

7 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??