23.10.2017 г., 16:52 ч.

Обичам те, Родино! 

  Поезия
965 3 15

Какво съм без теб, Родино, 

без твоето топло крило? 

Нищо. Просто време отминало. 

Празно гнездо. 

 

Какво съм без твоите гори, 

без топлите майчини вечери? 

Едни уморени очи, 

в болката втренчени. 

 

Какво съм без твоите води? 

Повяхнал житен клас, 

един от никого нечуван глас. 

 

Тук съм и не ще си тръгна. 

С теб тъжа, 

ако трябва ще заплача, 

но не ще те погреба. 

 

Обичам те, Родино! 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??