May 24, 2024, 1:56 PM

Обикнал безрезервно…нея! 

  Poetry » Love
149 4 5

ЕТИОЛОГИЯ НА САМОТАТА

 

LIV. Обикнал безрезервно…нея!

 

 

До кърви си раних душата,

подбих сърцето си в просия

за мъничко любов, която

надявах се уж да открия

в света до болка прагматичен,

от безчовечие обладан,

и търсех все това момиче,

оприличено на Багряна…

И молих да я прати Бог,

от блян я претворил наяве.

Без сметка правих и добро,

ала добро не получавах!…

Изгарях в трепети трагично,

в терзания, в порой от стидни

и скрупули, че я обичам

докрай и всеотдайно! Видно

вървях все по въже незнайно

като неопитен жонгльор и

повтарях й : “Тебе кохаю!” -

тъй непривично. А “изгоро”

не смеех да извикам даже,

забравил що е архаизъм,

но чувствах се като прокажен,

залят от толкова цинизъм

по мой адрес и без адрес…

От мислите си я извайвах

в неземен профил и в анфас,

и като “воїн” за Украйна.

погивах, щом я нямах аз!…

Живях така непрозорлив

за злобата, но се гордея,

че и в тъгата съм щастлив,

обикнал безрезервно….нея!

 

 

24.05.2024  г.

 

Владислав Недялков

© Владислав Недялков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво стихотворение.
  • Ех,, кой ли би могъл да устои на любовта..
    Вълнуващо посвещение!
  • Приятелю! ❤️
  • Поетична магия си, Влади!
    Винаги ме оставяш без дъх!🍀🍀🍀
  • Честит 24 май, скъпи Приятелю!
    Бъди здрав, щастлив и вдъхновен!

    Прекрасно си го казал:

    "От мислите си я извайвах
    в неземен профил и в анфас,
    и като “воїн” за Украйна.
    погивах, щом я нямах аз!…
    ...
    повтарях й : “Тебе кохаю!”"

    Възторжено те поздравявам!
Random works
: ??:??